Διαδραστικό Θεατρικό Παιχνίδι

(scroll down for English)

Μηνιαίες Συναντήσεις

Διοργανώνουμε συναντήσεις Διαδραστικού Θεατρικού Παιχνιδιού στο πλαίσιο ανάπτυξης διαπολιτισμικής ικανότητας για παιδιά προσχολικής ηλικίας (10 μηνών έως 7 ετών). Τα παιδιά γίνονται μέρος της ιστορίας και την διαμορφώνουν. Βασικός μας στόχος είναι να θέλουν τα παιδιά να ξαναέρθουν στη παρέα μας. Να θέλουν να μιλήσουν και να παίξουν στα ελληνικά.

Δίνουμε χώρο στην έμφυτη τάση των παιδιών να εξερευνούν, να δρουν και να αντιδρούν, να μιμούνται και να αναπαριστούν, δημιουργούμε ευκαιρίες αλληλεπίδρασης μεταξύ τους, με σεβασμό στον ρυθμό τους, αλλά και τον ενθουσιασμό τους.

Πιστεύουμε ότι όλες οι ηλικίες έχουν κάτι να πάρουν από το πράγραμμά μας και για αυτό συνήθως δεν χωρίζουμε τα παιδιά σε ηλικιακές ομάδες.

Σημαντικό ρόλο παίζουν οι προσδοκίες του γονιού. Είναι σημαντικό να περιμένουμε από το παιδί αυτό που αναπτυξιακά μπορεί να κάνει. Παράδειγμα: Το παιδί ενός έτους έρχεται στον Παιδόκηπο και οι στόχοι είναι οι παρακάτω:

  • Να κατανοήσει το παιδί ότι υπάρχουν κι άλλοι που μιλούν Ελληνικά στη Δανία. Να υπάρξει σε μία ομάδα ανθρώπων με τους οποίους να μπορεί να ταυτιστεί σε επίπεδο γλώσσας και καταγωγής. 
  • Να καταλάβει το παιδί ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί και ότι αυτό είναι όμορφο. Να αγκαλιάσει τη διαφορετικότητά του και να αναπτύξει αυτό που λέμε διαπολιτισμική ικανότητα σε βάθος χρόνου. 
  • Να ακούσει Ελληνικά, να μιλήσει Ελληνικά, να παίξει στα Ελληνικά και σε βάθος χρόνου να αγαπήσει τα Ελληνικά και να τα επιλέξει συνειδητά χωρίς πίεση, χωρίς υποχρέωση, με φυσικό τρόπο, παίζοντας, μιλώντας στους φίλους του.

Τα μεγαλύτερα παιδάκια (από 3 και πάνω), όπως είναι φυσικό είναι πιο συμμετοχικά, μπορούν να εκφραστούν και να επηρεάσουν την εξέλιξη της ιστορίας.  

Είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή των γονέων των παιδιών, ειδικά στα μικρότερα, ώστε να καθοδηγούν και να εξηγούν στο παιδί όπου αυτό είναι απαραίτητο. Για τη συνοχή της ομάδας καλό θα ήταν να υπάρχει συνέπεια στις συναντήσεις μας.

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook ‘Παιδόκηπος – Paidokipos’  και γίνετε μέλη στο Facebook Group Paidokipos για να ενημερωθείτε για τις προσεχείς δραστηριότητες μας.

Πού

Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, οι δράσεις μας λαμβάνουν χώρο σε εξωτερικό χώρο (πχ στη θάλασσα, σε κάποιο πάρκο, στο δάσος).

Πώς Μπορείς να Βοηθήσεις

  1. Γίνε Μέλος στο σύλλογο του Παιδόκηπου: Για να μπορέσουμε να έχουμε στέγη δωρεάν, για να μπορούμε να αγοράζουμε υλικά αλλά και για να συνεχίσει τη δράση της η εκπαιδευτική ομάδα του Παιδόκηπου, χρειαζόμαστε τη στήριξη των μελών του συλλόγου. Στο σύλλογο τα μέλη πληρώνουν ετήσια συνδρομή (50 DKK το χρόνο ανά μέλος). Τα μέλη είτε έρχονται στις δράσεις μας δωρεάν, είτε πληρώνουν πολύ λιγότερο για τη συμμετοχή τους στην εκάστοτε δράση. Μάθε τώρα πώς να γίνεις ιδρυτικό μέλος του Παιδόκηπου.
  2. Αν σε ενδιαφέρει να εμπλακείς ενεργά σε οργανωτικό επίπεδο με τον Παιδόκηπο, επικοινώνησε μαζί μας και γίνε εθελοντής!

Our Events & Meet Ups

Please refer to our Facebook page ‘Παιδόκηπος – Paidokipos’  or join our Facebook Group Paidokipos to view updates on our upcoming events.