Οι Δράσεις Μας

Ο Παιδόκηπος είναι ένα ελεύθερο εργαστήρι για παιδιά Ελληνικής καταγωγής. Διοργανώνουμε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και συναντήσεις για γονείς και παιδιά σε θέματα που αφορούν τη μάθηση, το παιχνίδι, την ένταξη και τη διγλωσσία/πολυγλωσσία. Πιστεύουμε στην εκπαίδευση, με εναλλακτικές μεθόδους, αγάπη, παιχνίδι, επαφή με τη φύση και την τέχνη. 

Διαδραστικό Θεατρικό Παιχνίδι Στη Φύση

Διαδραστικά θεατρικά παιχνίδια στη φύση, στα δάση, στις παραλίες εφόσον ο καιρός το επιτρέπει. Τα παιδιά γίνονται μέρος της ιστορίας και την διαμορφώνουν.

Βιωματικό Εργαστήρι Ελληνικής Γλώσσας

Μαθαίνουμε ελληνικά παρέα, παίζοντας, τραγουδώντας και χορεύοντας! Βιωματικό Εργαστήρι Ελληνικής Γλώσσας για παιδιά 5-8 ετών.

Events In English

Every week until January 2022, Paidokipos celebrates Multilingual Greek Families with a different event each week! All are welcome – these events are held in English.

Η κόρη μας, 5.5 ετών, μου είπε τις προάλλες λίγο πριν κοιμηθεί για βράδυ ότι θέλει να βελτιώσει τα ελληνικά της εν όψει της επόμενης επίσκεψής μας στην Ελλάδα. Μου είπε όμως ότι επειδή είναι Δανέζα, μιλάει το πιο μεγάλο μέρος της ημέρας δανέζικα, ενώ εγώ που είμαι Ελληνίδα, μιλάω ελληνικά. Της απάντησα ότι δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί η ίδια είναι Ελληνοδανέζα, δηλαδή μισή Ελληνιδα και μισή Δανέζα. Και τότε, μου απαντά: “Ναι μαμά,όπως και στον Παιδόκηπο, που ήταν μισό πρόβατο και μισό λύκος το παιδάκι. Έτσι κι εγώ. Και καταλάβαινε και τα πρόβατα και τους λύκους”. (ευχαριστούμε Παιδόκηπε για τις όμορφες και στοχευμένες δράσεις) ❤

— Μαμά Ιωάννας

Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ για όλο αυτό που κάνετε. Το θαυμασμό μου για όλα αυτά που καταφέρνετε ύπο αυτές τις συνθήκες.

— Μαμά Νοέμης